
 
 
 
 
 
 
The Campaign Finance Program provides that campaign funds may be used only to 
further a candidate’s nomination or election.  See N.Y.C. Administrative Code §§  
3-704(1), 3-710(2)(c) and Board Rules 1-03(a), 1-08(g), and 5-03(e). For expenditures 
made after the election by participants who received public funds, the Program’s 
standards are even more stringent. See N.Y.C. Administrative Code § 3-710(2)(c)  
and Board Rule 5-03(e). The Board, upon its own initiative, is considering whether to 
issue an advisory opinion to elucidate what types of expenditures the Board considers 
impermissible and non-campaign related, both during and after the election. 
 


